2 Ekim 2007 Salı

DOMAİN SORGULAMA (WHO İS) NEDİR??

İnternette kendinizi, şirketinizi, kurumunuzu ifade etmek üzere hazırladığınız, hazırlattığınız içeriklerin yayınlanabilmesi için bazı kuralların yerine getirilmesi gerekir.

İçeriğin ziyaretçilere açılacağı sürekli internet ortamında online konumunu muhafaza eden ve bu amaçla dizayn edilmiş alan gereklidir. Hosting hizmetimiz bu ihtiyacınıza hitap etmektedir.


İçeriğe ziyaretçilerin erişebileceği sabit bir adres gereklidir. Bu adres domain, alan adı, web adresi olarak anılmaktadır. Tescil edilmesi gereklidir. Önce gelen önce alır anlayışına göre yıllık bazda belirli bir ücret karşılığında kiralanmaktadır.


Kiraladığınız alan adının, kiraladığınız alana yönlendirilmesi gereklidir. Bu işlemden sonra internet ortamında internet tarayıcısının adres bölümüne (satırına) sizin alan adınızı yazan ziyaretçi içeriğinize erişebilir.


Bu anlamda ihtiyacınız olan alan adının önceden alınıp alınmadığını, alındıysa kim tarafından ne zaman alındığını, geçerlilik süresinin ne zaman sona ereceğini öğrenmek üzere yapacağınız işleme domain sorgulama denir. Başka bir açıklamayla bu amaça hizmet eden servislerden gerekli bilgileri okumak ve sizlere sunmak için kodlanmış sayfaların kullanılması işlemidir.

Hiç yorum yok: